Nye udstillinger hos Galleri Oxholm

 

Der er fernisering fredag den 15. august kl. 16-19 i Ravnsborggade 5 & 6 på Nørrebro

hvor Galleri Oxholm præsenterer:

OXHOLM HALL: Scott Greenwalt “Infestation”

OXHOLM Galleriet: Julien Deiss “Coupe automat

 

Scott Greenwalt:

Med inspiration i naturlige og overnaturlige transformationsprocesser forsøger Scott Greenwalt i sine malerier, tegninger og installationer at skildre eventyrlige forvandlinger af usædvanlige genstande; han er fascineret af de mange forskellige faser i omdannelsen i sig selv.

Meget af hans kunstneriske aktivitet kunne blive beskrevet som værende portrætter af ikke-mennesker, stilleben af ikke-objekter eller landskaber af ikke-steder. Det kan være muligt at afkode dele af billedet, der antyder en indeværende tilstand, andre dele der kan forudsige en fremtidig form og andre dele igen, der vil erindres tidligere inkarnationer. Øjeblikke og substans i stagnation er især detaljeret og grafisk, men danner dermed modsætning til de områder der stadig er i flux, hvis form hurtigt ændres med en pulserende energi, der dermed synes mere abstrakt og dynamisk. Det færdige motiv bliver til et snapshot af flere korte, efemeriske øjeblikke, ladet med uophørlig spænding.

Hans motiv-univers er inspireret af uforenelige kilder: fra værker af Francis Bacon og Hieronymus Bosch til anatomiske, botaniske og geologiske studier, såvel som science fiction film fra 1970-80’erne. For ham afslører de en årelang udforskning i variabiliteten af biologiske tilstande. Alle organismer, levende eller ej – planter, dyr eller bakterier – efterladt til Jordens naturlige cyklusser bliver til hybrider, genstand for yderligere varierende udtryk af i sig selv det samme materie. Han gengiver disse malerier i et sprog der er hentet fra rædslens håndværk, da jeg også er interesseret i frygten for det ukendte, det utydelige og den usikre sindstilstand. Han udtrykker en tro på, at der er øjeblikke af forventet håb i sine værker, såvel som en bevidstehed om at gennem disse massive forskydelser, selvom processen kan være svær eller kan synes destruktiv og fremmedlig, kan der afsløres noget majestætisk og smukt.

 

Julien Deiss:   

Julien Deiss’ tilsyneladende simple værker er henkastet placerede i rummet. De er dekomponerede og udskårede i ”øjenrette” skiver – en ren visuel fornøjelse.

Hans motiver er ikke eksotiske, men den uvirkelige sammensætning af mennesker, dyr og andre dagligdags objekter gør hans værker interessante.

Julien Deiss inviterer sit publikum ned ad en ensrettet gade. Når vi når til vejs ende, vil vi være klogere på, i hvor høj grad vores bevidsthed er underlagt forudbestemte mønstre. Stadig smilende over ironien i Julians værker begiver vi os tilbage, mens pludselige mentale billeder opstår som korte, surrealistiske møder på vores vej.

 

Og netop da befinder vi os på den samme rute som kunstneren tog, da han skabte disse værker.

 Udstillingen vises til og med søndag d. 7 september