Unge under uddannelse har nu større chancer for en billig bolig - også i Brønshøj
Nu forøges chancerne for at få en billig bolig for unge under uddannelse i København. Også Brønshøj er med i ordning mellem boligselskabet fsb og Københavns Kommune.
Boligselskabet fsb og Københavns Kommune udvider nu forsøgsordningen med huslejenedsættelse for unge under uddannelse til flere boligområder i København. Det sker, fordi behovet for billige boliger til studerende hele tiden vokser. fsb forventer, at 250 boliger vil blive udlejet gennem den udvidede ordning.
Studerende i København eller Frederiksberg kan derfor skrive sig op til en del af fsb’s boliger ikke kun i København NV, men nu også på Østerbro, Amager og Brønshøj.
I København NV, hvor ordningen startede sidste år med 44 udlejede boliger, er der tale om en udvidelse fra 5 til 8 boligafdelinger.
I alt 11 boligafdelinger er nu med i ordningen. 8 i København NV, 1 på Østerbro, 1 på Amager og 1 i Brønshøj.
Brønshøj
I Brønshøj er fsb’s boligafdeling Voldparken kommet med i ordningen. Den ligger på adresserne Kobbelvænget 6-16, 1-15, Voldparken 2-40, 1-19, Gadelandet 1-5.
Opskrivning forøger chancen
Man er ikke garanteret en bolig, selv om man er studerende, men opskrivningen forøger chancerne for en én. Man kan bo i boligen, så længe man vil, men der er kun tilskud i de kommende 2 år. Ordningen gælder ikke for nuværende beboere, der studerer.
Tilskud på op til ca. 2000 kr.
Et eksempel fra en af boligafdelingerne:
En 2-værelses lejlighed koster 4.654 kr. i husleje uden tilskud. Med et tilskud på 1.954 kr. kommer huslejen ned på 2.700 kr.
En 3-værelses koster 5.592 kr. i husleje uden tilskud. Med et tilskud på 2.092 kr. kommer huslejen ned på. 3.500 kr.
Ordningen er for unge under 35 år, som er under uddannelse i København eller på Frederiksberg, eller unge der bor i København, men uddanner sig i en anden kommune.
Der er tale om en 3-årig forsøgsordning, der startede i 2013, og som gælder indtil september 2016. Det er Københavns Kommune, der giver et tilskud til nedsættelse af lejen.
5 gode råd til hvordan du får en studiebolig i København:
CIU- skriv dig op til omkring 7.000 københavnske ungdomsboliger hos Centralindstillingsudvalget https://www.findbolig.nu/da-DK/LandingPages/CIU.aspx
KKIK – skriv dig gratis op til 6460 københavnske kollegie- og ungdomsboliger hos Kollegiernes Kontor https://www.kollegierneskontor.dk/
– fsb har boliger, hvor unge under uddannelse får huslejetilskud https://fsb.dk/boligsoegende/om-ventelisten/huslejetilskud-til-unge-i-uddannelse/
– fsb har 3 boligafdelinger med ungdomsboliger, du gratis kan skrive dig op til – Dommerparken, Griffenfeldsgade 24 og Blågården. Skriv dig op her https://fsb.dk/media/4629/ans%C3%B8gning_ungdomsbolig.pdf
– Skriv dig på fsb almindelige venteliste til boliger. Som studerende kan du hurtigere få en bolig med fleksibel udlejning. Det kan du læse om her https://fsb.dk/boligsoegende/om-ventelisten/fleksibel-udlejning/
——————————————————————————————————————————–
Fakta om fsb
fsb er Københavns største almene boligorganisation. fsb ejer 12.000 almene boliger i Københavns Kommune heraf 420 ungdomsboliger og 926 ældreboliger. fsb administrerer også andres boliger. Gladsaxe Kommune har 776 boliger, og der er 1060 boliger i selvejende kollegier, som alle bliver administreret af fsb.
——————————————————————————————————————————-