Tingbjerg er kommet tættere på en lægepraksis
Torsdag morgen blev et politisk flertal enige om, at praktiserende læger i yderområder og socialt belastede områder skal have højere løn i fremtiden. Det fortæller TV2 Lorry i en artikel på deres hjemmeside.
Københavns Socialborgmester, Jesper Christensen har kæmpet en brav kamp for, at Tingbjerg kan få en ny læge til bydelens 6.000 borgere. Det ser ud til at bære frugt nu.
Jesper Christensen bor selv i Tingbjerg
Fremover kommer det nemlig til bedre at kunne betale sig, at slå sig ned som praktiserende læge i yderområderne.
Det blev et politisk flertal som nævnt enige om torsdag morgen.
Her blev regeringen enig med alle de andre politiske partier om en aftale, der skal afhjælpe lægemangel i yderområderne og socialt belastede områder.
Partierne er enige om at afsætte et trecifret millionbeløb, der dog først vil blive fordelt ved overenskomstforhandlingerne senere på året.
En højere løn skal altså hjælpe med at lokke praktiserende læger ud på landet eller til belastede boligområder som Tingbjerg. Argumentet fra politikerne er, at en konsultation med en mere syg eller måske sprogligt udfordret patient tager længere tid, og derfor er en højere løn rimelig.
Torsdagens aftale betyder også, at lægerne skal have mulighed for at købe flere ydernumre. Dermed kan en enkelt læge eje flere ydernumre, altså lægepraksisser, og ansætte andre læger til at drive dem. Her skulle lokkemidlet være, at flere tør tage chancen ude på landet, hvis de ikke selv skal investere økonomisk i klinikken, men blot være ansat.
Det gælder også for driften af regionsklinikkerne. Her fastholder man dog den nuværende model, hvor først de praktiserende læger, så andre private og til sidste regionerne har mulighed for at byde ind på et ledigt ydernummer. Nogle partier havde gerne set denne del lavet om, så regionerne havde forrang frem for de private, men det blev man altså ikke enige om.
Så bliver der også skrevet ind i aftalen, at det skal præciseres over for regionerne, at sundhedspersonalet skal kunne gøre sig forståelige på dansk, slutter TV2 Lorry.