Copenhagen Cooking indtager Brønshøj

Tirsdag aften var der langbordsmiddag og fælles hygge i den grønne have ved EnergiCenter Voldparken. Arrangementet var en af de 80 mad-events rundt om i byen i forbindelse med Copenhagen Cooking 2021.

100 spisende gæster var samlet tirsdag aften til en smuk langbordsmiddag i den grønne have ved EnergiCenter Voldparken. Aftenen bød på et unikt sammenskudsgilde af en middag der samlede flere af de bedste madkræfter fra lokalområdet.

Frivillige fra Restaurant Virketrang i Tingbjerg og Det Økologiske Folkekøkken i fællesskab bød på en række grøntsagsbaserede retter på årstidens grønt og urter fra egen have. Det grønne akkompagnerede kernen i måltidet, tynde tyrkiske fladbrød med fyld, gözleme, lavet på stedet over ild, af en håndfuld dygtige kvinder fra Tingbjerg.

                 

Fællesmiddagen er en del af madfestivalen Copenhagen Cookings program, der løber indtil søndag d. 29. september. Arrangementet er en del af ”Mad på Kanten”, som er støttet af Københavns Kommune med henblik på at sætte fokus på de kulinariske aktiviteter i bydelene uden om city. Det er første gang, Copenhagen Cooking har arrangementer i Brønshøjområdet, men ikke sidste, forsikrer arrangørerne bag.

Ved middagen deltog desuden Københavns overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen og Esben Danielsen, fagdirektør i Københavns Kommunes Kultur-  og Fritidsforvaltning.

Restaurant Virketrang holder til i Tingbjerg, og er et samarbejde mellem Hotel- og Restaurantskolen, Steno og Tingbjerg Forum. Projektet handler om i engagere Tingbjergs borgere, i særdeleshed de unge, at skabe en restaurant der kan danne rammerne for fællesskabet blandt borgerne i området. Hver uge laver de mad, i et folkekøkken lignende setup.

Det Økologiske Folkekøkken laver skøn, grøn mad til institutioner og gæster på EnergiCenter Voldparken, et hus drevet som en socialøkonomisk virksomhed der laver aktiviteter for lokalområdet indenfor idræt, natur og kultur.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen