Forberedelserne til En Sommerdag på Bellahøj, der kører den 22.-24. august, er i fuld gang.
De frivillige knokler med forberedelserne til En Sommerdag på Bellahøj – men hvad driver dem egentlig til det store arbejde? Det er en ikke-kommerciel festival med dansk musik og poesi, og arbejdet er ulønnet. De frivillige kræfter løfter en kæmpe opgave, og det kan måske undre, at nogen gider lægge så mange timer før, under og efter festivalen.
Fra sidste års store succes på Bellahøj Friluftsscene – så festligt bliver det igen.
Netavisen været bag kulisserne og spurgt nogle af hovedkræfterne bag festivalen, hvad der egentlig driver dem. Og her fortæller de samstemmende, at det giver en kæmpe stolthed og tilfredsstillelse at bidrage til noget større end sig selv. Siden opstartsmødet i januar, har de hygget sig ved tanken om at skulle bringe glæde til de hundredvis af publikummer på den smukke Bellahøj friluftsscene. Følelsen af at gøre en forskel er stærk motivationsfaktor.
Passion for musik og kultur
En stærk passion for musik og kulturliv, er baggrunden for at Jesper Ravn Nielsen i sin tog tid initiativ til festivalen. Han har gennem mere end et årti, stået bag den årlige begivenhed..
– Jeg vil gerne give nye danske up-coming musikere mulighed for optræde, og jeg er nok ret idealistisk, hvad det angår fortæller han til netavisen. – Jeg har også været med til at få flere kvindelige navne på plakaten, da jeg for en del år siden satte mig et mål om at 50% af alle dem, jeg bookede, skulle være kvinder. Vores festival er en unik mulighed for at være en del af et kreativt miljø, hvor vi oplever kulturlivet og kunstnerne på tæt hold. Det giver en form for tilfredsstillelse og indsigt, som de almindelige festivalgængere ikke får. Vi får et bag kulisserne-indblik i, hvordan en festival bliver til, og kan føle en særlig tilknytning til det endelige ’produkt’ om man så må sige.
Fællesskab og samarbejde
Fællesskabet er en anden stor drivkraft for de frivillige. Dea Sommer, som er med for tredje gang, synes det er sjovt at møde nye mennesker. – Jeg har mødt folk fra lokalområdet, som jeg ellers aldrig var stødt ind i. Det er fedt at danne nye venskaber og skabe stærke bånd med ligesindede, der også elsker musik og poesi fortæller Dea.
Samarbejdet om det fælles mål er en kæmpe drivkraft for hende, og hun fortæller videre, at fællesskabet og samhørigheden med de andre frivillige faktisk overstiger de musikalske oplevelser. – Den sociale dimension er super vigtig for mig, og det gør, at jeg ’udsætter’ mig selv for blod, sved og tårer, siger hun.
Nye færdigheder
For Hannah Skarholm er festivalen en fast del af sommerferien. Hun har brugt en uges ferie på den de seneste otte år. – Jeg bliver tit spurgt, hvorfor jeg prioriterer kostbare feriedage på det, og svaret er, fordi det er sjovt, siger hun. – Hvis det ikke er sjovt, gider vi simpelthen ikke.
Hannah har været med som frivillig siden 2015, hvor festivalen så helt anderledes ud . Hun er så at sige vokset med festiavelen og har lært nye færdigheder, som kan være nyttige både i professionelle og personlige sammenhænge. – Jeg står for en del af planlægningen og logistikken, og organiserer f.eks. kommunikation, opgaver og samarbejdet. De erfaringer, jeg får som frivillig, er værdifulde langt ud over festivalens grænser, tilføjer hun.
Alle kan være med ..
Vil man hjælpe til under En sommerdag på Bellahøj, så mangler der ifølge Jesper Ravn Nielsen en håndfuld rare, rolige mennesker til den ”lille festival-familie”. Man kommer til at lave lidt af det hele: Opstille bar, hegn og backstage-område før festivalen, stå i indgangen/baren, samle skrald osv. under festivalen og masser af oprydning bagefter. – Vi har ingen deciderede vagtplaner, og man kan sagtens også høre musik. Armbånd og forplejning under vagter følger selvfølgelig med slutter Jesper.
Skriv til ham på jesperravnnielsen@gmail.com, og hør nærmere.