Mange benytter glædeligvis 1812, hvis et dyr er i vanskeligheder
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 håndterede sidste år mere end 5.000 sager om nødstedte dyr i Københavns Kommune. De mange sager vidner om, at vagtcentralen er blevet populær i hovedstaden. En glædelig udvikling og en understregning af et fremragende initiativ.
I 2011 åbnede Dyrenes Beskyttelse op for vagtcentralen med nummeret 1812. Siden akutlinjens fødsel har telefonerne været glødende, og også i Københavns Kommune benytter borgerne flittigt de fire cifre.
I 2018 håndterede vagtcentralen nemlig 5.386 sager i Københavns Kommune. De mange sager viser, at 1812 er blevet et nummer, som hovedstadens borgere kender, og som Politiet og Naturstyrelsen hyppigt henviser til, når dyr lider skade i området, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
– Københavnerne har virkelig taget vagtcentralen til sig og bruger den flittigt, hvis de ser dyr i nød. Det viser, at vagtcentralen udfylder en vigtig samfundsopgave for både mennesker og dyr, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
Hjælper dyr i kritiske situationer
I Københavns Kommune er det især tilskadekomne, vilde fugle som duer, skader og ænder, folk ringer om, men også hunde og katte i nød fylder i statistikkerne.
Vagtcentralen modtager også et alarmerende højt antal henvendelser om dyreværnssager, altså sager hvor dyr vanrøgtes, mishandles og svigtes af mennesker. I 2018 håndterede vagtcentralen 194 anmeldelser om dyreværnssager i Københavns Kommune, hvilket er en stigning på 16 procent i forhold til året forinden.
– Tallene betyder ikke nødvendigvis, at folk behandler deres dyr dårligere. Men folk er blevet bedre til at kontakte os, og det er vi meget taknemlige for, siger Yvonne Johansen.
Driften af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral er delvist finansieret med offentlige midler på finansloven.
Det ringer man mest om i Københavns Kommune
I 2018 håndterede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 5.386 sager i København.
De mange sager drejede sig især om disse situationer: Tilskadekomne fugle som duer, skader og ænder (2.964 sager), katte i nød (806 sager), hunde i nød (490 sager).