Lokale kræfter står bag den store succes musikfestivalen i Brønshøj har fået
Når musikfestivalen på Bellahøj amfiteaters scene for niende gang slår teltet op til endnu en musikoplevelse i weekenden den 17.-19. august, er det de sædvanlige lokale ildsjæle, der endenu engang passioneret er gået til opgaven.
Arrangør og medstifter Jesper Ravn Nielsen er stadig lige så begejstret for den frivillige opbakning til arrangementet, som han har fået år efter år.
Tekst: Katrine Anna Andresen
“Folk der er frivillige kommer med en helt anden motivation, når de gør det af lyst og ikke fordi, de skal tjene penge på det. De folk der er kommet til os, er folk, der har en kærlighed til musikken, og som godt kan lide stedet og omgivelserne, og gerne vil gøre noget for Brønshøj og Bellahøj. Så det er hele fundamentet – kort og godt”…
Dea Sommer der gennem tiden har arbejdet meget som frivillig, og som nu er frivillig på musikfestivalen, beskriver det at være frivillig i Brønshøj som noget helt magisk:
– Jeg meldte mig som frivillig til festivalen på Bellahøj efter nogle år som gæst. Simpelthen fordi jeg syntes, festivalen var super hyggelig med de hjemmelavede skilte, kulørte lamper og selvfølgelig på grund af alle de lokale gæster. Noget som jeg gerne ville være med til at skabe for andre. Altså give andre gæster den slags skønne sensommeraftener med musik, lyrik og glade mennesker omkring sig.
Når Dea sammen med de andre frivillige slider og slæber for at skaffe brugte møbler til backstage-området, så giver det hende mest af alt livskvalitet at være sammen med generøse mennesker, som gerne vil det lokale helt ind til knoglerne.
Men det har ikke altid været en dans på roser for Jesper Ravn Nielsen, som står i spidsen for musikfestivalen. Bag succesen har der også været svære år, hvor tilslutningen fra publikum har været sparsom.
Jesper Ravn Nielsen blev sidste år belønnet for sin store indsats med Brønshøj-Husum Lokaludvalgs Bydelspris 2022, som han her har modtaget af Lokaludvalgets formand Christoffer Rosenkrands. Og apropos Bydelsprisen, så er man lige nu i gang med at finde dette års vinder. Læs nærmere i netavisen.
– Hvis vi havde overvejet det lidt nøjere, og vidst hvor svært det egentlig er, så var vi nok stoppet. Men der var en god energi bag, så vi klarede os igennem de første svære år, fortæller Jesper, da netavisen kiggede forbi. – Når man tror på det, så klarer man det, fordi man ikke har tid til at ærgre sig. Jeg havde aldrig prøvet det før, så jeg anede ikke hvad jeg gik i gang med. Vi var naive på den gode måde, fordi vi ikke så forhindringerne. Vi gjorde det sgu bare.
Kærligheden til projektet har været altafgørende for ham og ikke mindst holdet bag musikfestivalen. At kunne skabe et fælles rum, hvor mennesker har den ene fællesnævner, der hedder musik har været den største og vigtigste drivkraft til at blive ved i så mange år.
Ikke kun lokale gæster:
Musikfestivalen satser ikke kun på lokale gæster længere, men tiltrækker også folk fra Nørrebro, Vesterbro ja København i det hele taget. Det er vigtigt for Jesper, at der er en diversitet i publikummet, så alle ikke ligner hinanden. Musikfestivalens ønske er et forskelligartet publikum i forskellige aldre og på tværs af generationer, som vigtigst af alt er bundet sammen af musikken.
– Vi er slet ikke 100% lokale længere, nærmere fifty fyfty og har ikke lokale bands som sådan. Vi har bare de bands vi godt kan lide, og så har vi valgt en linje som hedder dansksproget, fordi det er vores modersmål. Vi har insisteret på at holde en høj kvalitet, fordi det er det, der holder i længden, slutter Jesper.
Det ligger i festivalens dna, at gæsterne er drevet af en nysgerrighed til at høre ny musik og opleve nye kunstnere. Det er med Jesper Ravns egne ord musikfestivalens styrke, at tilskuerne kommer og lader sig inspirere af alt det nye, og på den måde udvider deres horisont indenfor musik.