"Super-Ulrikke" fra Brønshøj kan fra onsdag følges i TV2's KORPSET
Fra onsdag aften den 6. september og otte uger frem kan seerne på TV2 følge vores lokale “Super-Woman” Ulrikke Evensen fra Knabstrupvej i programmet KORPSET.
Ulrikke Evensen – klar til at yde optimalt i TV2’s serie Korpset
Skulle nogen være i tvivl om, hvad programmet står for, så er her en lynindledning. Korpset – Gjort af det rette stof er et TV2 program, der havde tv-premiere i 2017, og som har kørt over to sæsoner. Programmet er baseret på Thomas Rathsacks og tre andre forhenværende jægersoldaters egne erfaringer i forbindelse med optagelsesprøven til Jægerkorpset.
Og det kan vel næppe komme bag på ret mange, at netop det program ville være lige noget for Ulrikke. Hun har selv fulgt med i serien og ønskede brændende at deltage i 2023’s udgave. Det bliver nu en kendsgerning. Derfor var netavisen lige forbi Knabstrupvej tidligere på ugen for at få en snak med den lille energibombe.
Der skal slides og slæbes – også selvom man ikke er ret stor og kun vejer omkring 50 kilo
– Det var utrolig hårdt, men jeg nød at være med, fortæller Ulrikke. – Også når det gjorde mest ondt. Man udfordrer simpelthen sit legeme helt til det yderste, og så er det godt at være i god fysisk stand og have en god kondition. Jeg var jo suverænt den mindste deltager, men om jeg står i gennem og gennemfører, det vil vise sig i løbet af programmerne.
En tur i det kolde vand – Ulrikke ses i midten
Ulrikke træner 20-30 timer om ugen og lever udelukkende for sin sport. Det betyder disciplin, disciplin og disciplin faktisk i alle døgnets 24 timer. Måltiderne skal tilpasses, mængden lige så og så har søvnen også en vigtig rolle, hvis man vil være topatlet på det plan. Hjemme på Knabstrupvej har hun fået lavet en kæmpe forhindrings stativ, som bruges flittigt hver dag. Og løbetræningen foregår for det meste i Hareskoven, men også Mosen og Damhusengen er brugbare emner. Grøndal MultiCenter benyttes også.
Ulrikke er 28 år og har målbevidst gået efter sin sport siden 2016. Så meget at hun droppede sine studier for at koncentrere 100 procent om den. Og det er gået støt og roligt fremad siden.
“Hoved sporten” er det, man kalder OCR – (Obstacle Course Racing) – oversat fra engelsk: –Forhindringsbaneløb er en sport, hvor en deltager, der rejser til fods, skal overvinde forskellige fysiske udfordringer i form af forhindringer. Løbene varierer i længde fra baner med forhindringer tæt på hinanden til begivenheder på flere kilometer, som inkorporerer elementer af bane og vej.
Selvom man ikke tjener meget ved at dyrke OCR, så er Ulrikke godt kørende
Der er ikke ret mange, der kender til OCR, men det laves der om på ved OL i 2028, hvor det bliver et af punkterne i femkamp, hvor OCR afløser en af de nuværende discipliner.
Her er, hvad TV2 selv skriver om programserien, som starter på onsdag.
Korpset 6 – 2023
Hvem kan klare de ekstreme fysiske og mentale prøvelser? Hvem kan gå hele vejen, når 14 unge aspiranter bliver samlet i et område ved Vesterhavet til otte benhårde døgn i ‘Korpset’?
Det tjekkes, om nogen skulle finde på at snyde til strandøvelsen. Ulrikke er i forreste række nr. 2 fra højre
Sæsonpremiere onsdag 6. september på TV 2 Play og onsdag 13. september på TV 2 Echo
14 unge danskere, der er særligt udvalgte, går ind i en verden med uvished, kontroltab og lidelse i den nye sæson af ‘Korpset’. De skal klare otte ekstreme døgn, som aspiranter i et forløb sammensat af fire forhenværende elitesoldater. Instruktørerne er de tre tidligere jægersoldater Thomas Rathsack, Erik B. Jørgensen og Rune Danielsen samt den tidligere frømand Rune Viborg.
Hårdere prøvelser end forventet
Gennem kurset skal de 14 aspiranter præstere på et minimum af mad og søvn, når de dag efter dag bliver testet i øvelser, der har til formål at presse deres fysiske og mentale styrke til det yderste. Allerede på den første dag må de første aspiranter erkende, at de fysisk bliver udsat for hårdere prøvelser end forventet, og gruppen af håbefulde aspiranter bliver reduceret én efter én. De få, der klarer sig igennem de otte døgn og står tilbage til sidst, får et håndtryk af instruktørerne og anerkendelsen af at være ‘gjort af det rette stof’.